Klassiska bakverk

Finns det något godare än att slå sig ner på ett café och mumsa i sig ett riktigt gott bakverk av något slag? Troligtvis inte skulle nog många svara, vilket inte är så konstigt eftersom det på ett café finns många goda och härliga klassiska bakverk.

En riktig klassiker som finns på nästan alla caféer är biskvier, vilka är små och runda med en botten på socker och mandelmassa som sedan fylls med en fyllning på smör och socker. Slutligen doppas hela anrättningen i choklad.

Olika typer av kakor är en annan typ av bakverk som det finns gott om på ett café, som exempelvis havrekakor, som görs på bland annat havregryn, vetemjöl, smör och socker. Andra kakor man också hittar på ett café är exempelvis kokosbollar, dammsugare och hallongrottor för att nämna några.

prinsesstårtaEn annan mumsig sak som man också hittar på ett café är pajer av olika slag. Pajer består av ett skal gjort på smör, vetemjöl och socker som sedan kan fyllas med exempelvis vad som helst. Några vanliga pajer är exempelvis äppelpaj, blåbärspaj och vinbärspaj. Förutom pajer är kanske det allra godaste som finns på ett café tårtor. Som bekant finns det många klassiska tårtor som till exempel princesstårta, schwarzwaldtårta och gräddtårta, vilka samtliga är väldigt goda att avnjuta tillsammans med en kopp kaffe.