Välkommen till caféet

Hej och välkommen!

Här på vårt café kan du komma in för att mysa lite. Allt som vi erbjuder är nybakat och kaffet är alltid nybryggt. Alla dagar är för oss fikadagar, därför har vi en liten uteservering för de fina sommardagarna samtidigt som vi har gott om varma platser inne i caféet. Är du lite mer hungrig kan du köpa en smörgås och är du ännu mer hungrig än så kan du köpa två. Vi kräver inget – ni kan komma in och sätta er och bara beställa en härliga kopp kaffe som ni avnjuter under flera timmar om ni så vill. Vi på caféet vill erbjuda en avslappnande miljö som inte är full av buller och oljud. Ni skall kunna komma in och bara ta det lugnt och prata, samtidigt som ni avnjuter en god kopp kaffe eller annat.

kaffe bönor

Vi har många olika sorters kaffe och de tillreds på just det sättet som du vill. Det finns en helt vanlig kaffekokare som gör kaffe av hög kvalitet med hjälp av bra råvaror. Vi har också skummaskiner som vispar mjölken så att den blir alldeles fluffig som den skall vara. Detta skummet används framför allt till cappuccino men går också att få till andra kaffesorter på din begäran. Espresso är en kaffesort som vi har specialiserat oss på lite extra. Vi har bland annat flera olika styrkor du kan välja mellan, du kan också välja mängden, alltså dubbel eller vanlig. En vanlig espresso innehåller nästan bara en klunk kaffe som är rätt så stark, därför är det vanligt att man tar en dubbel espresso. Italienarna anses vara specialister på just espresso, där dricker barnen kaffe latte redan i tidig ålder. På caféer i Italien är det vanligt att man går in och beställer en espresso som man tar i en klunk och sedan går direkt ut efter att man har betalat.

För dig som är lite extra hungrig har vi mackor, men det är framför allt bakelser vi riktar in oss på. Vi har många olika bakelser som bakats tidigare under dagen eller som är något äldre men oftast då till ett extra lågt pris. Det finns tårtor, muffins, kakor, bullar och i stort sett vilken bakelse du kan tänka dig. Vi har glutenfria bakelser för de som drabbats av vad vi anser vara en riktigt förödande allergi. Vi som älskar bakelser så mycket skulle inte kunna tänka oss att leva utan dem, därför känner vi stark sympati för de som är drabbade. Vi försöker erbjuda så mycket glutenfria bakelser som möjligt, då vi förstår hur jobbig allergin kan vara.